Udělejte si větrník - Udělej sám

 
Úvod
Zprávy a zajímavosti
Veletrhy
Nebezpečné hračky
Udělejte si sami
Obsah - stránky
SHH
Kontakt

Nastavte si nás jako domovskou stránku


11. ročník veletrhu her a hlavolamů

Specializovaná prodejní a herní akce deskových her, hlavolamů a dalších her
Podzimní výstava se uskuteční 15. - 18. 9. 2005 (čtvrtek - neděle) v sále Elektra v prostorách Kulturního domu Vltavská, Bubenská 1, Praha 7 - přímo na stanici metra "C" Vltavská.
Jedná se o v pořadí již 11. výstavu her a hlavolamů, která se pravidelně koná v zářijovém termínu již od roku 1996. V prostorách KD Vltavská budou předvedeny novinky i hlavolamy a hry oblíbené širokou veřejností, mládeží i odborníky.
Letošní ročník bude ve znamení několika významných událostí. Slavná Rubikova kostka slaví 25. narozeniny. Tento hlavolam, který oslovil celé generace bude k vidění jednak v klasické podobě 3x3x3, ale také v dalších provedeních 2x2x2 až 5x5x5, i v jiných typech z ní vycházejících. Na výstavě si hlavolam můžete vyzkoušet i zakoupit a také se na místě zúčastnit mistrovství ve skládání kostky na čas. Ve své sbírce má mnoho podob kostky také sběratel Milan Vodička, který na výstavě bude přítomen na mezinárodním setkání sběratelů hlavolamů. "Návštěvníci se mohou těšit na film a besedu s účastníky letošního vrcholného setkání milovníků hlavolamů a logických hrátek ve Finsku. Celé setkání sběratelů hlavolamů bude probíhat v sobotu, soutěžní skládání Rubikovy kostky pak od 14 hodin" zve p. Vodička.
V rámci doprovodného programu bude probíhat soutěž ve skládání Rubikovy kostky - sobota 14 hodin. Přednášky RNDr. Jaroslava Flejberka pro školy s názvem "Zábavná matematika" - čtvrtek a pátek dopoledne. Uvedení prvního šroubovacího průmyslově vyráběného ježka v kleci. Mezinárodní setkání sběratelů hlavolamů - sobota.
Promítání dokumentárního filmu z mezinárodního setkání sběratelů – FINSKO 2005 a na závěr velké překvapení: Ocelové město a šachová simultánka - neděle, 11 hodin. Velká herna moderních společenských, deskových i karetních her.
Nedělním překvapením bude pro malé i velké kluky Ocelové město. Tajemství poodhalíme jen trošku příslibem, že bude k vidění funkční velkolepá kovová stavebnice, která se vyrábí již přes 80 let a sběratel a stavitel pan Jiří Mládek se zabývá stavbou ocelového města již 10 let. Nedělním vyvrcholením výstavy bude i turnaj, ukázky a představení krále her, jímž je bezesporu hra šachy. Na výstavě bude premiéra hlavolamu JEŽEK V KLECI, se šroubovacím ježkem. Jedná se o první sériově vyráběný hlavolam, vytvořený podle knih Jaroslava Foglara, spisovatele, který právě ve svých knížkách použil a zpopularizoval tento hlavolam. Dovnitř ježka umístil plánek na Tleskačovo létací kolo. Nyní tedy může získat hlavolam se skrýší v ježkovi každý zájemce.
Celá výstava je připravena za dohledu odborného garanta pana RNDr. Jaroslava Flejberka, jehož vlastní sbírka hlavolamů a logických hrátek čítá více než 7000 kusů a patří k největším na světě. Známý sběratel a uznávaný odborník v tomto oboru se hrám a hlavolamům věnuje profesionálně již několik let a celou řádku jich také sám vytvořil (mimo jiné pyramidový kříž z 1014 dílků). Momentálně se věnuje i práci v Českém rozhlase 2 stanice Praha, kde připravuje každou lichou sobotu pořad „Hrátky s logikou“. Návštěvníkům na výstavě Hry a hlavolamy bude tedy nejlepším průvodcem. „Velký zájem o tuto unikátní akci herního typu přičítám také faktu, že Češi ve světě platí za jeden z nejhravějších národů“, říká pan Flejberk - zakládající člen společnosti MENSA ČR.

Návštěvní doba pro veřejnost:

čtvrtek 15.9.

900 : 1800

pátek   16.9.

900 : 1800

sobota 17.9.

900 : 1800

neděle  18.9.

900 : 1600

Vstupné:
Dospělý 40 Kč, rodina 80 Kč
dětské skupiny (školní, zájmové) 1 dítě 20 Kč, doprovod skupiny zdarma.

Kontakt na pořadatele:
RAIN STUDIO Pavel Hofrichter
Sídlo: V nové čtvrti 5, 102 00 Praha 10
Kancelář: Přetlucká 5, 100 00 Praha 10
Produkce: Michaela Kubrichtová, 777 226 672
Odborný garant: RNDr. Jaroslav Flejberk, 608 702 146
Telefon: 274 822 003 E-mail: info@rain.cz , www.rain.cz

Pokud máte zájem se výstavy zúčastnit jako vystavovatel, můžete si informace a podmínky stáhnout zde.
Tisková zpráva vystavovatele ke stažení zde.

 

TOPlist





 

 Webmaster