Udělejte si větrník - Udělej sám

 
Úvod
Zprávy a zajímavosti
Veletrhy
Nebezpečné hračky
Udělejte si sami
Obsah - stránky
SHH
Kontakt

Nastavte si nás jako domovskou stránku


Rukověť sběratele hraček

Nová publikace o hračkách a jejich historii je orientována na české, moravské a slovenské hračky, které se vyráběly a prodávaly v našich zemích ve 20. století. Iniciativa hlavního autora Zdeňka Knápka byla úspěšná, zpracoval velmi zajímavé dokumentační materiály, které získal. Na některých kapitolách mohl odborně spolupracovat, využít zkušenosti z oboru a cennou dokumentaci též Daniel Titěra.
Ze sebraného materiálu bylo do knihy zařazeno více než 2 000 kreseb a fotografií, informace z více než 250 výrobních podniků, výtvarníků hraček a také o hračkách, které se dovážely hlavně z Polska a Německa a úspěšně prodávaly.
Předem určený a plánovaný rozsah publikace omezil využití mnoha dalších získaných materiálů pro tisk na formátu A4 v celkovém rozsahu 369 stran.
Po více než třiceti letech vychází v nakladatelství RUBICO v Olomouci kniha, která je určena nejen profesionálním sběratelům, ale i obdivovatelům hraček z širší veřejnosti i obchodníkům. Zájem o staré hračky je stále větší a podrobnější dokumentace o jejich výrobě v tuzemsku nebyly dosud publikovány.
Nová kniha, která je zařazena do edice rukovětí pro sběratele, má doporučovanou prodejní cenu 499,- Kč. Zájemcům ji nabízí Sdružení pro hračku a hru za sníženou cenu 450,- Kč při osobním odběru v sekretariátu
SHH v Praze (tel. 224 109 324).
Hračkáři mají možnost doplnit svoji odbornou knihovnu o zajímavý dokument.
Kniha je již vyprodaná (2013).
V současné době se dá zakoupit již jen na burzách a aukcích. Její cena je však o dost vyšší a byla zaznaménána aukce s výslednou cenou 1.500,- Kč.

 
TOPlist





 

 Webmaster