Udělejte si větrník - Udělej sám

 
Úvod
Zprávy a zajímavosti
Veletrhy
Nebezpečné hračky
Udělejte si sami
Obsah - stránky
SHH
Kontakt

Nastavte si nás jako domovskou stránku


Norinberg 2005 - Spielwarenmesse eG

56. VELETRH v Norinberku se uskuteční v době od 10. do 15. února 2005. Na tiskové konferenci konané k tomuto veletrhu v Praze jsme získali od představitelů Spielwarenmesse eG pana Ernst Kicka a paní Dorine Lattmannové zajímavé informace.
Veletrh otevírá výrazně přístup k novinkám a novým segmentům trhu. Připravuje opět samostatné inovační centrum, aby dal přístup k intenzivní nabídce, přehlídkám, předvádění a též ocenění novinek, příležitost k oslovení nových cílových skupin při dalším rozšiřování nabízeného sortimentu. Osvědčila se nabídka v deseti základních skupinách.
Novým segmentem je sortiment určený pro volný čas "OUTDOOR" v halách 8 a 9, kam je přihlášeno již 140 vystavovatelů.
V hale 11 bude stánek exponátů Frankfurtského knižního veletrhu. Postupně rozšíří nabídku knih jako doplňku sortimentu při prodeji hraček. Soustředění a prezentaci novinek vystavovatelů podpoří soutěžní ocenění kvalitní i moderní inovace. Provede je profesionální porota odborníků v několika kategoriích :
 

Výchova (společenské hry, experimentální herní soupravy)

Technická inovace (modely, dálkové ovládání, digitalizace apod.)

Inovace "Fun zážitků" (sportovní hračky, párty, karnevaly apod.)

Sociální inovace (týmové hry, panenky aj.)

Inovace dovednosti (kreativita při stavbě modelů, stavebnic apod.)

Kreativní inovace (např. hobby, zájmová činnost, kutilství apod.)

Inovace "Svět v malém" (např. modely aut, domečky pro panenky)

Inovace "Nejmilejší průvodce" (např. plyšové hračky, panenky)

Centrum inovace je v hale 4, kde budou oceněné výrobky vystaveny. Budou zde též pořádány přednášky a diskuse s aktuálními tématy hračkářského průmyslu.
Pod heslem "Radost z pohybu" a Fun et Action se zahrnutím problémové oblasti "Nadváha dětí" je zpracována problematika výrobků, které vyhovují jako herní předměty pro využívání volného času hrou mimo uzavřené prostory - OUTDOOR.
Pro nové vystavovatele zavádí Veletržní správa Spielwarenmesse eG možnost představit se v malém stánku (asi 4 x 4 m) v sále Bruxelles centrální budovy. Stanou se řádnými čekateli na umístění v dalším roce. Stálým vystavovatelům nabízí agentura j Spielwarenmesse eG nový bonusový program a tím dostanou body - spacepoints - k získání slevy za pronájem plochy na veletrhu 2006. Jsou vypracovány podrobné podmínky pro tuto akci.
Veletrh 2005 je opět vyprodán pro více než 2 700 vystavovatelů. Znovu se počítá s návštěvou asi 78 000 odborníků z celého světa. Z České republiky se veletrhu účastní 25 firem.

oficiální stránky veletrhu zde

Plán výstaviště a příjezdových tras ke stažení

 

 

TOPlist





 

 Webmaster