Udělejte si větrník - Udělej sám

 
Úvod
Zprávy a zajímavosti
Veletrhy
Nebezpečné hračky
Udělejte si sami
Obsah - stránky
SHH
Kontakt

Nastavte si nás jako domovskou stránku


Brusel chce zakázat hračky z velikonočních vajec

Vkládat hračky do sladkostí může být pro děti nebezpečné, domnívá se Evropská komise. Navrhuje proto pravidla zpřísnit. Podle Bruselu hrozí, že dítě hračku spolkne. V pochutinách by tak mohla být pouze důkladně zabalená, aby ji nebylo možné sníst zároveň s potravinou.
Velikonoční vajíčka se zřejmě v budoucnu budou muset obejít bez hraček uvnitř. Děti by je mohly spolknout, bojí se Brusel.
Velikonoční vajíčka se zřejmě v budoucnu budou muset obejít bez hraček uvnitř. Děti by je mohly spolknout, bojí se Brusel.
Přísnější pravidla by tak neměla ohrozit oblíbená kinder-vajíčka, ale spíše čokoládová velikonoční vejce s hračkou bez ochranného pouzdra.
Návrh je součástí úpravy směrnice Komise týkající se bezpečnosti hraček dovážených a prodávaných v Unii. Ta rovněž zpřísňuje pravidla pro používání drobných součástí hraček a zakazuje používat při jejich výrobě látky, které vyvolávají rakovinu nebo mají vliv na reprodukci člověka. Omezuje používání látek jako olovo nebo rtuť.
Návrh Komise nyní dostanou na stůl europoslanci a členské státy.
Podle komisaře pro průmysl Günthera Verheugena připravovaný návrh není unáhlenou reakcí komise na fakt, že v loňském roce výrobci, zejména Mattel, museli stáhnout z trhu přes dvacet milionů zdravotně závadných či nebezpečných hraček.

 
 
TOPlist





 

 Webmaster