Udělejte si větrník - Udělej sám

 
Úvod
Zprávy a zajímavosti
Veletrhy
Nebezpečné hračky
Udělejte si sami
Obsah - stránky
SHH
Kontakt

Nastavte si nás jako domovskou stránku


Jičín - Město pohádky

Jičín je město akorát a to je velká vzácnost. Za celý den ho stačíte sedmkrát obejít a přitom je velký natolik, aby se na týden proměnil v labyrint, v jehož středu jsou dveře se sedmi zámky. Cesta k nim ale není jednoduchá. Chcete-li otevřít svoji třináctou komnatu, musíte nejprve v labyrintu najít všech sedm klíčů.
Hledání Sedmi klíčů od třinácté komnaty je vlastně jedna velká hra pro všechny návštěvníky letošního třináctého ročníku festivalu Jičín Město pohádky.
Pravidla hry budou viset na bráně na místě, kde vždy visely pohádkové zákony. Jakýsi mravní apel, který byl vždy v pohádkových zákonech udržován, by měl být zachován i v pravidlech hry. Jde o to, aby ti co si hrají sami, odstavili ty, co jen ruší, aby titul "Hledač" byl zavazující, a po případném porušení pravidel byl odebrán.
Hra sama je vlastně velmi prostá. Hledači procházejí Jičínem s jakýmsi glejtem, a pro získání klíče musí vždy projít určitou zkouškou, tedy projít výstavu, zúčastnit se dílny a pak vždy vytvořit klíč do svého glejtu. Klíče se budou různit podle dílen, tedy bude třeba klíč stínový, Petrklíč nebo animovaný klíč. Jsou to vlastně malé artefakty, které si hledači odnesou jako svoji vzpomínku na festival.
Klíčů je sedm, jako festivalových dnů, počítáme-li i neděli (která je ovšem vždy trochu zvláštní), a tak i dny festivalu se přejmenují podle klíčů. Neznamená to ovšem, že by se ten který klíč dal najít jen v ten který den. Rytmus hledání si každý hledač určuje sám, jen první klíč je jednoduchý, získá ho spolu s glejtem každý, kdo vůbec vyjde na cestu.
Další klíče pak budou hledači hledat v Jezuitské koleji v Labyrintu světel a Fotografické dílně, v Lodžii v Dílně animace, na Arkádovém nádvoří zámku v Dílně světel, v galerii na výstavě Petra Nikla a v navazující dílně muzea a v Domech zvířat v Zámeckém parku. A ten poslední, sedmý klíč, ten už musí najít každý sám v sobě.
Pokud se chcete o festivalu dozvědět víc, případně jej navštívit, podívejte se na oficiální stránky.

 

TOPlist





 

 Webmaster