Udělejte si větrník - Udělej sám

 
Úvod
Zprávy a zajímavosti
Veletrhy
Nebezpečné hračky
Udělejte si sami
Obsah - stránky
SHH
Kontakt

Nastavte si nás jako domovskou stránku

 

Vyhlášena Hračka roku 2009

Stavebnice romantického letohrádku od české společnosti GECCO se stala absolutním vítězem soutěže Hračka roku 2009,ve které nejvíce ocenění získaly právě stavebnice a Interaktivní hračky.
Hračka obsahuje kostky, z kterých lze stavět různé varianty zámků a hradů.

Odborná porota ve finále vybírala z 83 hráček od 36 firem, přičemž do hlasování byla zapojena i veřejnost.

V kategorii pro nejmenší děti zvítězil mluvící strom Medvídek Pú, který malým ratolestem pomáhá rozpoznávat zvířata a jejich hlasy, čísla, tvary, barvy či počasí. Mluvící strom Medvídek Pú aktivně komunikuje s dítětem pomocí hlasu a zadává mu úkoly. Koncepce hračky rozvíjí pozornost, postřeh a asociace a stimuluje paměť a zručnost dítěte.

Mezi hračkami pro děti předškolního věku pak nejvíce hlasů získala stavebnice rodinného domku Lego. Stavebnice lego se těší již dlouhodobě oblibě mezi dětmi každého věku. Variabilita stavebnice rozvíjí fantazii dětí, nutí je přemýšlet nad postupem při vytváření vlastního modelu.


Nejlepší hračkou pro kluky byl zvolen pracovní stůl Worko, diky kterému si chlapci mohou připadat jako v opravdové dílně a naučit se zacházet s mnoha druhy nářadí. Pracovní dílna s pracovním ponkem a širokou řadou nářadí v příslušenství (70ks!). Součástí je také akumulátorová vrtačka a auto, které lze s pomocí nářadí přestavovat na nejrůznější typy. Tato dílna naučí chlapce nářadí nejen rozeznávat, ale formou hry ho i reálně používat. Materiálem je pevný kvalitní plast s bezpečnými oblými tvary.

V kategorii zaměřené na dívky udělila porota nejvíce bodu kuchyňce Miele. Luxusní značková kuchyňka Miele obsahuje velké množství doplňků, hrníčky, šálky, hrnce, pokličky, naběračky a další. Vydává zvuky při vaření úplně jako kuchyň opravdová. Trouba jasně svítí. Z jedné strany kuchařky a kuchaři můžou vařit a péct a z druhé strany si nádobí umyjí v dřezu nebo v myčce.
Výška 95 cm.

Mezi interaktivními hračkami obsadil první místo česky mluvící nákladní automobil Rocky, který má v zásobě 100 vtipných frází.
Aktivuje se hlasem nebo jiným zvukem. Zapíná se pomocí komínu, Rocky naloží náklad a po práci ulehne ke spánku a chrápe. Umí tancovat a po dobře odvedené práci ulehne ke spánku a chrápe.

V kategorii zaměřené na hry zvítězila společenská hra Aktivita Original 2.
Společenská hra Activity Original 2 patří mezi nejúspěšnější společenské hry, určené pro větší skupinu hráčů. Vždy jeden hráč z družstva si vybere kartičku s hesly. Dané heslo musí nakreslit nebo slovně popsat, případně pantomimicky ztvárnit tak, aby ostatní spouhráči v teamu uhádli, co bylo předmětem úkolu. O salvy smíchu není nikdy nouze, zkuste předvést Roj včel, nakreslit Babí léto nebo slovně popsat Hloupý nápad! Hra obsahuje hrací desku, dřevěné figurky, přesýpací hodiny, 550 kartiček s pojmy, celkově 3300 pojmů.

Jako nelepší vzdělávací hračka roku 2009 byla zvolena Interaktivní hračka Wii Fit, určená pro konzolu Wii. Skvělý pomocník pro udržení kondice všech členů rodiny, a to velmi originální a zábavnou formou. Wii Fit je synonymum pro více než 40 vtipných miniher a kondičních cviků spolu se speciální podložkou, která obsahuje 4 senzory tlaku a vnímá tak každý pohyb chodidel. Děti si užijí skoky na lyžích, snowboardový či lyžařský sjezd, chůzi po laně, hlavičkování, hoola hoop a spoustu dalších parádních her. To vše jednoduše a v pohodlí domova. Stačí si jen stoupnout na podložku a sledovat virtuálního trenéra na televizní obrazovce.

Kreativní Hračkou roku 2009 se stala šperkovnice, pomoci niž si malé slečny mohou vyrobit náramky, přívěsky či módní šperky a doplňky. Rozvíjí dětskou fantazii, jemnou motoriku, trpělivost, tvořivost a dovednosti jako počítání, poznávání barev, třídění atd.. Balení obsahuje 2.440 Hama Midi korálků, cca 60 Miss Hama korálků - kytiček, 3 podložky ve tvaru šestiúhelníku, srdce a motýla, 2 tkalouny na navlékání, barevně tištěnou předlohu, návod, zažehlovací papír a úložný box s víkem.

Každa hračka, která získala ocenění, je označena symbolem stříbrného či zlatého medvěda. "Cílem projektu Hračka roku je totiž snaha pomoci rodičům orientovat se ve velkém množství hráček, které náš trh nyní nabízí," uvedli organizátoři ze společnosti Sparkys, provozující v ČR síť prodejen s hračkami.
Je ale otázka, zda společnost, jejíž hlavní náplní je prodej hraček, vyhodnotila přihlášené hračky objektivně.
Budeme tomu věřit a těšit se na další ročník, ve kterém již možná dosáhne i nějakého ocenění více hračkám, které jsou vyrobené v tuzemsku, pochází od českých výrobců a nejedná se i import.

 
 
TOPlist





 

 Webmaster