Udělejte si větrník - Udělej sám

 
Úvod
Zprávy a zajímavosti
Veletrhy
Nebezpečné hračky
Udělejte si sami
Obsah - stránky
SHH
Kontakt

Nastavte si nás jako domovskou stránku


HRAČKOBRANÍ

Po loňském úspěšném 1. ročníku se letos uskuteční další festival hraček z přírodního materiálu Kamenici nad Lipou ve dnech 12. - 16. 7. 2007.
Prázdninově pohodový festival pro celou rodinu, který svým návštěvníkům nabízí přehlídku hraček, výrobců či návrhářů hraček z přírodního materiálu. Určený nejen těm, kdo se hračkou profesionálně zaobírají, ale hlavně těm, kterým se hračky líbí nebo chtějí strávit ve společnosti hračky příjemný prázdninový čas i těch, kteří chtějí svým ratolestem udělat radost nákupem nové hračky či získat inspiraci pro šikovné ruce.
Hlavním impulsem pro konání festivalu je snaha o obnovu veřejné důvěry k české hračce z přírodního materiálu a snaha o propagaci této specifické hračky. Akce zároveň festivalovou výstavní formou mapuje tvorbu na poli hračky z klasického přírodního materiálu. Nezanedbatelným motivem je i propagace značky Správná hračka - vybráno odborníky, která již je a v budoucnu by měla být i nadále vodítkem při výběru hraček pro děti. Značka je každoročně udělována za spolupráce Asociace předškolní výchovy, Sdružení pro hračku a hru a dalších subjektů.
Hračkobraní si bere za cíl ukázat veřejnosti zajímavou, aktuální, vtipnou a konkurenceschopnou alternativu k dnes běžně komerčně dostupným hračkám. Zároveň při prezentaci klade důraz na atributy hračky, tak jak je definují odborníci na předškolní výchovu, tedy že hračka je jedním z prvních prostředníků dítěte při získávání informací o okolním světě.

Letošní ročník navazuje na loňské premiérové Hračkobraní, které proběhlo ve dnech 13. - 16. 7. 2006. Pořadatelem prvého i druhého ročníku je Město Kamenice nad Lipou, respektive akce vzniká za spolupráce Městského úřadu, Městského muzea v Kamenici nad Lipou a Uměleckoprůmyslového musea v Praze.
Pro Hračkobraní je přichystán ( podobně jako loni) doprovodný kulturní program, který je navázán na hlavní festivalové dny 12. - 16. 7. 2007
V rámci doprovodného kulturního programu může návštěvník od čtvrtka až do pondělí na zámku i v zámecké zahradě shlédnout pohádková představení profesionálních i amatérských loutkových divadelních souborů na nádvoří zámku využít pětidenní trh s prodejem hraček z přírodního materiálu a dalších rukodělných výrobků, zároveň uvidět i výrobu či zdobení hračky uslyšet živou hudební produkci, v zámecké herně si pohrát s hračkami, v hračkářské dílně shlédnout výrobu hračky, hračku si navrhnout, pokusit se ji vyrobit z připravených textilních i dřevěných polotovarů.
Po celou  letní sezónu 2007 je možno shlédnout pestrou prezentaci vtipných, nápaditých výstav hraček z přírodního materiálu, které jinde jen tak neuvidíte. Hračky pocházejí z dílen výtvarníků z Asociace hračka (výstava Kočkohrátky), dále pak od M. Hozmanové, J. Šetelíkové a akad. mal. R. Vodákové. Představí se výrobce kovové stavebnice Merkur či výroba dřevěných hraček z chráněné dílny Gerlich - Odry. Svou hračkářskou tvorbu předvedou i střední školy: Střední umělecká škola textilních řemesel z Prahy, Střední uměleckoprůmyslová škola Praha, Uherské Hradiště a Jihlava - Helenín. Zároveň se vám představí festivaly: Jičín město pohádky, Slámování z Červené Řečice. Dále se můžete seznámit s kolekcí hraček oceněných značkou Správná hračka - vybráno odborníky a dále hračkami oceněnými cenami Design centra ČR. Kolekci dřevěných hraček představí sběratel Ing. F. Kyncl.

Mapka s příjezdem zde

Další informace najdete na www.hrackobrani.cz
 

 
TOPlist





 

 Webmaster