Udělejte si větrník - Udělej sám

 
Úvod
Zprávy a zajímavosti
Veletrhy
Nebezpečné hračky
Udělejte si sami
Obsah - stránky
SHH
Kontakt

Nastavte si nás jako domovskou stránku


Brno origami a prstový maňásek

Přijďte si pohrát a vyrobit hračku.
V rámci výstavy O hračkách, hrách a hraní, která se koná v Dětském muzeu Moravského zemského muzea, se uskuteční také dva lednové sobotní programy pro děti.
První se bude věnovat výrobě skládaček origami a druhá výrobě prstových maňásků. Možná vás nikdy nenapadlo, že papírové skládačky origami jsou vlastně také hračky.
Vypadají sice jednoduše, ale vyrobit je není zas tak snadné. Ale legrace s nimi určitě bude. Přijďte si to s dětmi 13. ledna vyzkoušet a určitě se vám to bude moc líbit.

V Dětském muzeu nebude o nápady nouze ani 27. ledna – děti si zde budou moci vyrobit vlastního roztomilého prstového maňáska. Je to jednoduché a zábavné. Inspirovat se mohou právě na výstavě O hračkách, hrách a hraní.
Výstava O hračkách, hrách a hraní nabízí návštěvníkům bohatou kolekci hraček od historických z 19. století až po soudobou produkci českých výrobců. Najdete zde kolekci plyšových, textilních a dřevěných hraček, hračky, které imitují činnosti dospělých, jako jsou kočárky s panenkami, nábytek, domácí i hospodářské nářadí. V rámci výstavy je připraveno také dětské divadlo. Další oddíl představují plechové a dřevěné mechanické hračky, které rozvíjejí motoriku a představivost. Nechybějí ani konstruktivní hry – různé typy stavebnic a skládaček a hry kombinační, především stolní hry a hlavolamy. Velkou funkční vlakovou soupravou a starými vláčky budou potěšeni milovníci vláčků. Součástí výstavy jsou i ukázky specializovaných hraček vhodných pro handicapované děti. Pro neposedné děti a hravé dospělé je připravena velká herna.

Více o výstavě zde

Origami, Maňásci
Dětské muzeum Brno, Dietrichsteinský palác
13. a 27. ledna 2007, 9:30–12:30
 

 
TOPlist





 

 Webmaster